Menü


Ranglista


A legfrissebb
!

Kapcsolat

Gyarmathy Miklós
klubvezető

Kiemelt link

Frissítés

2011. október 02.

A 2008-as csopaki tábor tanárai

x Gary Jobst- Csilla Madocsai ( USA )

Csilla - 3 évesen kezdett művészi tornázni Budapesten. Tinédzserként atlétizált, de mindig is a tánc állt közel a szívéhez. 1989-ben utazott a Egyesült Államokba, és Country Western táncos lett 1994-ben. 1999-ben képtelen volt tovább ellenállni a swing West Coast Swing csábításának. 2001-ben átköltözött Kaliforniába ( Orange County ) edzeni és tökéletesíteni tánctudását. 2003 óta versenyez "All-Star dancer"-ként, és 2005-ben érte el a bajnoki címet.

Gary - Táncos elhivatottsága egy Country Western arénában kezdődött még 1989-ben. Párosban versenyzett a háromszoros "World UCWDC" bajnok lett a Midnight Cowboys Dance Team-ben. Végül Ő is megfertőződött a swingtáncokkal. Jelenleg övé két US Open cím ( Showcase 1997, Strictly Swing 2000 ), valamint számtalan alkalommal nyert különböző versenyeket az elmúlt 8 évben. Tanítás, versenyzés, zsűrizés és DJ múlttal könnyedén néz szembe a táncos világ további kihívásaival. Rengeteg esemény zsűrijének volt elnöke az elmúlt 5 évben, Kaliforniában, Arizonában, Nevadában ugyanúgy, mint Northwest-en.

Csilla és Gary 2004 óta táncolnak együtt. Első versenyükön 4. helyezést értek el Classic Division-ben, majd a 2004-es US Open-en 5.-ek lettek Showcase-ben. 2005-ben 4. helyen végeztek az Államok ranglistáján. Tudásuk folyamatosan fejlődik, és izgatottan néznek a közös fejlődés irányába. További információ...

x

Remy Kouakou Kouame – Sarrah Montalban ( Franciaország )

Sarrah és Remy, a 2006-os Boogie Woogie Világbajnokásg győztes párosa sikeres karriert tudhat maga mögött boogie woogie versenyzőpárosként. Mindketten gyerekkoruk óta táncolnak, útjuk a boogie woogie-hoz a rock'n'roll számos műfaján keresztül vezetett. Öt éve táncolnak együtt és osztják meg egymással a tánc leírhatatlan érzését - a szenvedélyes, szívből táncoló Remy, akinek a vérében van a swing és Sarrah, aki mindig varázslatosan táncol, bármit is vezessenek neki. Táncstílusuk a kirobbanó energiával, számos táncstílus ötvözeteként jellemezhető, melyet megfűszereznek egy kis adaggal egyéniségükből. A Boogie mellett West Coast Swing-et, Lindy Hop-ot, Charleston-t és természetesen Hip-Hop-ot is táncolnak, melyek lehetővé teszik számukra, hogy csendüljön meg akár modern, akár pedig a jó öreg döngölős zenék, az arra illő stílussal rukkoljanak elő. Számukra a legfontosabb dolgok: hogyan vezessünk és kövessünk, de leginkább "szórakozz és fejezd ki önmagad". Légy kíváncsi, tapasztald meg, lesd el egyéni stílusuk titkait. Kapuik nyitva állnak előtted, örülni fognak neked! Fedezd fel a tánc Bermuda-háromszögét: a Vezető, a Követő és a Zene!

Bóbis László – Kiss Mása ( Magyarország )

A Swing tánc egyik alapító párosa Magyarországon.
Több, mint 25 éves táncos múltjuk kezdeti szakaszát legfőképpen a magyar néptánc illetve balett és szalon táncok határozták meg.
Talán ennek köszönhető, hogy több, mint 12 éve megtalálták a számukra „páratlan”, mégis „páros” táncstílust, a swing táncok közül a Savoy-stile-t, amihez azóta is hűen ragaszkodnak.
Tanításukat, munkáikat leginkább a virtuozitás, kirobbanó dinamizmus, ritmika, humor, valamint a zenével és egymással való harmónia jellemzi.
Szívesen foglalkoznak még a kor különböző táncaival, mint például a Stepp, Tradicionális jazz, Charleston, Shag, Black Bottom, Cake Walk.

Eredményeik:
Lindy-Hop Világbajnokság II. helyezés, 2000. München ( Kiss Mása, Bóbis László )
Stepp Világbajnokság I. helyezés, 1991. Hamburg ( Bóbis László ), 1994. Dresda

Neves munkáik:
Színházi darabok: Ping-Swing, Folk&Swing, Musical-ek (Van aki forrón szereti..., Producerek, Olivér, stb.), valamint TV-Show-k.

Fellépő csoportjuk, a Happy Hoppers, 1996 óta működik, dolgozik együtt, rengeteg egyedi felkérést, produkciót maguk mögött hagyva, tagjaik maguk is már tanítanak.

További inforáció...

Dákai Tamás – Szmrecsányi Ildikó ( Magyarország )

 

 

Emlékverseny


Tanfolyamok

Erdekel a Boogie-Woogie? Tanulj velünk!

Versenyzőink

Ismerd meg a Százlábús versenyző párosainkat! Gyere Te is versenyezni!

Alapszabályzat

Egyesületünk alapszabálya mindenki felé nyilvános.
Alapszabály PDF file
Százlá'Boogie-Woogie KTSE - Minden jog fenntartva! © 2000-2008 www.szazlaboogie.hu oldal tetejére