Menü


Ranglista


A legfrissebb
!

Kapcsolat

Gyarmathy Miklós
klubvezető

Kiemelt link

Frissítés

2011. október 02.

A Százlábú formáció eredményei

A Százlábú formáció 1997 májustól 2003 májusig folyamatosan, megállás nélkül készült minden nemzetközi boogie formációs versenyre. Büszkék voltunk arra, hogy a nemzeti melegítőben Magyarországot képviseltük, és még jobban örültünk akkor amikor szép eredménnyel zártunk egy-egy versenyt.

2003. május München, VB [ 3.hely ]

2003. május 10-én a Münchenben megrendezett boogie formációs VB-n Magyarország ismét két csapattal indult. A Százlábú formáció a 3. helyezést érte el, míg a Bohém formáció a 10. helyezett lett. Mindkét csapatunk ezúton is köszöni minden szurkolónak a biztatást, az itthoniaknak az értünk való szorítást, és egymásnak a közös VB részvételt.

A boogie formációs pontozás mindig is szubjektív megítélés alá esik, ez tény, de egy-egy jelentősebb tévedés a zsűri részéről elég negatívan befolyásolja egy csapat önértékelését és motivációját. A Bohém Boogie-nak például mindenképpen előrébb kellett volna végeznie a 10. helynél. A Százlábú formáció sajnos rontott a döntőben, emiatt a legszebb reményeink már az eredményhirdetés előtt elszálltak.

Bár mindkét csapat eredménye elmaradt az előzetes várakozásoktól, a versenyre szívesen gondolunk vissza, mert jól éreztük magunkat, kitűnő verseny volt, és egyáltalán nem utolsósorban: magyar boogie párosoknak is szurkolhattunk.

1 Boogie Magics - The ELVIS Concert GER
2 Club the Stars - Boogie in formazione ITA
3 Szazla'Boogie - Moulin Rouge HUN
4 The Freddy's FRA
5 Filimonovs' school LIA UKR
6 The Hepcats - ... and fly GER
7 Crazy Boogie Legs - Tanz der Vampire GER
8 Henkell Dans - The King DEN
9 Northern Hotsteps - Pearl Harbour GER
10 Bohem Boogie - RabShowdia HUN
11 Let's dance Rock'n'Roll Team - A Webcam in a Street of Detroit ITA
12 Sport and Fitness UKR
13 Club Dogi - Ballando che si fa? ITA

  Fotók a müncheni versenyről.

2002. május Montpellier, VB  [ 1.hely ]

2002. május 18-án az eddigi formációs világbajnokságokon sorozatban elért második helyezések után végre győztesként ünnepelhettünk, mert nagy csatában elnyertük az elsőséget. A siker azért is nagyon értékes, mert a csapat új Moulin Rouge koreográfiája ezen a versenyen debütált: elsöprő sikerrel. A látványosan élénk piros új ruhák tervezése és elkészítése Muhari Orsi munkáját dicséri.

Az eredményhirdetés meglehetősen szoros helyrepontozást hozott. A magyar csapat elsőként táncolt a döntőben, így helyrepontozásnál is először az mi helyezéseinket ismertették: a zsűri 4db 1-est, 1db 3-ast és 1db 4-est adott, ami azt jelentette, hogy az első helyezések többségét megkaptuk, tehát függetlenül a többi csapat eredményétől VB győztesek lettünk.

1. Szazla'Boogie HUN
2. The Stars ITA
3. Crazy Boogie Legs GER
4. Les Freddy's FRA
5. Trac A Pella FRA
6. Bohem Boogie HUN
7. The Boogie Rebels NED

A piros-arany színű ruhás magyarok felhőtlen örömét az sem árnyékolta be, hogy a francia közönség enyhén kifütyülte a helyi formációs csapatot csak 4. helyre értékelő zsűri döntését. A magyar himnusz alatt pedig végleg oldódott a feszültség.

  Fotók a Montpellier-i versenyről.

2001. november Flensburg, EB  [ 1.hely ]

2001. november 3-án csapatunk több éves kitartó munkáját és lelkesedését végre igazán nagy és értékes siker koronázta. A formációs EB-n megszereztük a legszebb kupát, azaz elsők lettünk. A matrózos formáció ezen a versenyen eddigi legjobb formáját hozta. Nagyon együtt volt a csapat. Magyar szempontból még egy örömteli eredmény született ugyanezen az estén, mert a Négy Muskétás junior rock'n roll formációs csapata EB 3. helyet szerzett.

1Százlá'Boogie HUN
2Crazy Boogie LegsGER
3The Freddy'sFRA
4The HepcatsGER
5Boogie RatsGER
6Northern Hot StepsGER
7The Boogie RebelsNED

Magyar táncosok márpedig mindenütt vannak. Ezt bizonyítja az is, hogy az "A" osztályos rock'n roll bemutatót tartó német Rockin Rats (Hameln) csapatban magyar testvérpár is táncolt, akik szintén velünk örültek a magyar sikernek.

A flensburgi sikerről az Index.hu egyik cikkírója is beszámolt: http://index.hu/politika/bulvar/boogie/

2001. június Zürich, VB  [ 2.hely ]

A zürich-i VB-n csapatunk még több tapasztalattal és elszántsággal indult. Lélektanilag fontos volt, hogy ismét sikerült a selejtezőből azonnal a döntőbe jutni, tehát a páholyból nézhettük végig, amint a többi csapat reményfutamozik. A döntő hihetetlenül felfokozott hangulatban ment végig, a Százlábút nemcsak a maroknyi magyar szurkolótábor hajtotta, biztatta, hanem az egész publikum. Eredményhirdetés: 2db egyes, 3db kettes, 2db hármas. Ez szuper pontozás, de az első helyről épphogy lecsúsztunk, mert a német Boogie Magics egyetlen egyessel többet kapott mint mi. Immár harmadszor lettünk VB másodikok, és micsoda különbség van mindhárom második hely között.

1Boogie MagicsGER
2Szazla'Boogie HUN
3Club the StarsITA
4Les Tambours du TracFRA
5Les Freddy'sFRA
6GammaSMR
7DogiSMR
8Crazy Boogie LegsGER
9SimpatySMR
10The Boogie RebelsNED
11Flying SaucersGER
12Boogie RatsGER

  Fotók a Zürich-i versenyről.

2000. október Duisburg, Nyílt német bajnokság  [ 1.hely ]

A Duisburgban megrendezett DRBV Nyílt Német Bajnokságon csapatunk fantasztikus sikert ért el, hiszen először sikerült nemzetközi versenyről elhoznunk az 1. helyet és az azzal járó legszebb kupát. A siker azért is értékes, mert az első helyet a rendező klub országában, Németországban, 'az oroszlán barlangjában' szereztük meg, és egészen hihetetlen pontozással: a hazai német bíró kivételével mindenki az 1-est tette fel nekünk! Az eredményhirdetésnél a legtöbb gratulációt a legnagyobb vetélytársunktól, a Boogie Magics-től kaptuk.

 

2000. április Toulouse, VB  [ 2.hely ]

Hosszú volt az út a Toulouse-ba, de megérte! A csapat az új Matrózok érkeznek a kikötőbe c. koreográfiával óriási tapsot kapott a gigantikus belső terű francia sportcsarnokban. Az elért 2. hely nagyon nagy fegyverténynek számított. A matrózos ruhákat Muhari Orsi tervezte és készítette a csapat számára, tehát 'saját gyártású' fellépő ruhában táncoltunk.

Ettől a versenytől kezdve a Boogie Magics német formáció és a magyarok fej fej mellett harcoltak az első helyért. Ezen a versenyen, mint néhány későbbin is, minimális különbség született az első két hely odaítélésében.

1. Boogie Magics GER
2. Szazla'Boogie HUN
3. The Stars ITA
4. TRAC FRA
5. Revolution dance SMR
6. Gamma Club SMR
7. Centre rock FRA
8. Las Club ITA
9. Tanzclub Köbolde GER
10. Mousswing FRA

1999. március Lyon, VB  [ 2.hely ]

A francia Lyon-ban a világbajnokságon nagyot alkottunk, ugyanis a dobogó 2. fokára állhattunk fel. Erős mezőnyben ez a siker akkoriban magyar és nemzetközi szinten is emlékezetes lett. A történelem úgy tartja, hogy ezt a sikert az Ain't Nobody Here But Us The Chicken nevezetű koreográfiával értük el, amelyet 6 páros sárga-kék ruhában táncolt. Boogie formációban pedig jó eredményhez nagyot kell alkotni akkor ha egy csapat kevesebb mint 8 párosból áll. Hat párral egyrészt nincs olyan sok variációs lehetőség a térformákat illetően mint nyolc párral. Ennek ellenére a nagyon begyakorolt, részben átírt és egységesített koreográfiával letettük a névjegyünket a dobogón.

1997. november München, Nyílt német verseny  [ 3.hely ]

A lelkes százlábúsok kreatívan egyedi koreográfiával a 3. helyet és a közönségdíjat szerezték meg.

1997. május Montpellier, EB  [ 5.hely ]

Ezen az Európa-bajnokságon az ősrégi százlábús alapítók vettek részt. Olyan régen volt a verseny, hogy kevés hírmondó van már az egyesületben aki erről a versenyről mesélni tudna. Az eredmény azért ismert, a csapat az 5. helyen végzett.

Fehér Andrásnak köszönhetően eljutott hozzánk egy ottani eredménylista, amelyben induló csapatok, pontozás és pontos végeredmény is szerepel. A dokumentum itt letölthető.Emlékverseny


Tanfolyamok

Erdekel a Boogie-Woogie? Tanulj velünk!

Versenyzőink

Ismerd meg a Százlábús versenyző párosainkat! Gyere Te is versenyezni!

Alapszabályzat

Egyesületünk alapszabálya mindenki felé nyilvános.
Alapszabály PDF file
Százlá'Boogie-Woogie KTSE - Minden jog fenntartva! © 2000-2008 www.szazlaboogie.hu oldal tetejére