Menü


Ranglista


A legfrissebb
!

Kapcsolat

Gyarmathy Miklós
klubvezető

Kiemelt link

Frissítés

2011. október 02.

A Bohém Boogie formáció eredményei

A Bohém Boogie formáció 2002 májusában indult először nemzetközi formációs versenyen. A következő állomások a 2003-as VB és a 2004-es EB voltak. A csapat 2005-ben is rendületlenül tör előre, az egyesület egyetlen formációs csapataként.

2004. október Karlsruhe, EB  [ 2.hely ]

2004. október 30-án a német Karlsruhe-ben megrendezett boogie-woogie Európa-bajnokságon a magyar színeket egyedül képviselő Bohém Boogie csapata 2. helyezést ért el az új Gangster Show koreográfiával. Nagyszerű siker, remek teljesítmény, gratulálunk!

Kramarik Endre, a csapat vezetője rendkívül részletes élménybeszámolójának egy részét idézzük a hangulat jellemzéséről:

"...egy utolsó szentbeszéd és néhány csatakiáltás után bevonultunk a bemelegítő terembe és elkezdtük a figurák és térformák átnézését. Érdekes volt figyelni a többi csapat reakcióját a melegítésünkre. Általában leálltak és figyeltek minket, vagy annyira elvontuk a figyelmüket, hogy nem igazán tudtak figyelni a saját edzőjük utasításaira. Majdnem a legjobb helyen, utolsó előttiként táncoltunk az elődöntőben. Ez azért jó, mert minél később táncol a csapat, annál jobban megmarad a zsűri emlékezetében a produkció. Csábítás, technika, lendület! Utolsó csatakiáltás, és már közli is a hangosbemondó, hogy Bohém Boogie from Hungary. Gyerünk!!!"

1. Boogie Magics: The ELVIS Concert GER
2. Bohem Boogie: Gangster Show HUN
3. Henckell Dans The King DEN
4. Crazy Boogie Legs GER
5. French Boogie Cabaret FRA
6. Boogie @ motion GER
7. Boogie Rats GER
8. Northern Hotsteps GER

  Fotók és részletes beszámoló a Karlsruhe-i versenyről.

A Karlsruhe-i versenyen II. helyezést elért Bohém Boogie formációt egy helyi online újság ekképpen méltatta: "(...) A Boogie formációk között a magyar Bohém Boogie Gangster Show-ja számított a legesélyesebbnek az EB címre. A verseny vége azonban meglepetést hozott, mert a német Boogie Magic's nemcsak a zsűrit kápráztatta el az Elvis Concert kűrrel, hanem a közönséget is teljesen magával ragadta. Így aztán a magyarok másodikok lettek, a dánok harmadikok. (...)"
Forrás: Karlsruhe Online News

2003. május München, VB  [ 10.hely ]

2003. május 10-én a Münchenben megrendezett boogie formációs VB-n Magyarország ismét két csapattal indult. A Bohém formáció 10. helyezett lett, míg a Százlábú formáció a 3. helyezést érte el. Mindkét csapatunk ezúton is köszöni minden szurkolónak a biztatást, az itthoniaknak az értünk való szorítást, és egymásnak a közös VB részvételt.

A boogie formációs pontozás mindig is szubjektív megítélés alá esik, ez tény, de egy-egy jelentősebb tévedés a zsűri részéről elég negatívan befolyásolja egy csapat önértékelését és motivációját. Sajnos egyáltalán nem értettünk egyet a zsűri véleményével. Saját megítélésünk és a közönség véleménye szerint a produkciónk egyértelműen jobbat érdemelt volna a megítélt 10. helyezésnél. A Százlábú formáció rontott a döntőben, emiatt a legszebb reményei már az eredményhirdetés előtt elszálltak.

Bár mindkét csapat eredménye elmaradt az előzetes várakozásoktól, a versenyre szívesen gondolunk vissza, mert jól éreztük magunkat, kitűnő verseny volt, és ráadásul magyar boogie párosoknak is szurkolhattunk, ugyanis a formációk mellett a párosok nemzetközi versenye is párhuzamosan zajlott.

1 Boogie Magics - The ELVIS Concert GER
2 Club the Stars - Boogie in formazione ITA
3 Szazla'Boogie - Moulin Rouge HUN
4 The Freddy's FRA
5 Filimonovs' school LIA UKR
6 The Hepcats - ... and fly GER
7 Crazy Boogie Legs - Tanz der Vampire GER
8 Henkell Dans - The King DEN
9 Northern Hotsteps - Pearl Harbour GER
10 Bohem Boogie - RabShowdia HUN
11 Let's dance Rock'n'Roll Team - A Webcam in a Street of Detroit ITA
12 Sport and Fitness UKR
13 Club Dogi - Ballando che si fa? ITA

2002. május Montpellier, VB  [ 6.hely ]

2002. május 18-án debütált csapatunk a nemzetközi porondon. A két magyar csapat először utazott formációs VB-re. Végig jó hangulat volt a magyar táborban, mi igyekeztünk minél több mindent megfigyelni, hogyan zajlik a verseny, kik az erősebb ellenfelek, hogyan táncolnak. Mi tagadás, nagyszerű érzés volt a színpadon előadni a rabok és fogva tartóik párharcát. :-)

Első versenyünkön, amelyen viszonylag kevés csapat indult, elégedettek vagyunk az eredménnyel és a mutatott teljesítménnyel. Biztosak vagyunk abban, hogy a tapasztalatok és élmények további munkára ösztönöznek és nagy kedvvel fogunk készülni a következő megmérettetésre.

1. Szazla'Boogie HUN
2. The Stars ITA
3. Crazy Boogie Legs GER
4. Les Freddy's FRA
5. Trac A Pella FRA
6. Bohem Boogie HUN
7. The Boogie Rebels NED

Emlékverseny


Tanfolyamok

Erdekel a Boogie-Woogie? Tanulj velünk!

Versenyzőink

Ismerd meg a Százlábús versenyző párosainkat! Gyere Te is versenyezni!

Alapszabályzat

Egyesületünk alapszabálya mindenki felé nyilvános.
Alapszabály PDF file
Százlá'Boogie-Woogie KTSE - Minden jog fenntartva! © 2000-2008 www.szazlaboogie.hu oldal tetejére